У Львові спіймали на хабарі посадовця районного ТЦК

Сьогодні, 26 жовтня, у Львові затримали посадовця районного ТЦК за підозрою у наданні неправомірної вигоди уповноваженій особі на проведення перевірки.

Про це повідомила Спецпрокуратура Західного регіону.

«За даними слідства, підозрюваний за 2 тисячі доларів США намагався «підкупити» уповноважену на проведення перевірки особу, щоб та не притягувала до відповідальності його підлеглого – старшого солдата, який перебував на робочому місці у стані сп’яніння. Під час надання всієї суми хабаря військового затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 44-річному посадовцю районного військкомату повідомлено про підозру за фактом надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України, спільно із Військовою службою правопорядку у ЗСУ та за сприяння керівництва Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Посадовцю загрожує від 4 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, голова Тернопільського районного ТЦК вимагав у підприємця хабара за відстрочку від призову на військову службу у вигляді талонів на пальне.

Напередодні стало відомо, що працівники Голосіївського районного ТЦК допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов'язаних. Під час обшуків у них знайшли 1,2 млн доларів готівкою.

Також у Дніпрі посадовець ТЦК організував схему ухилення від мобілізації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО