Події сторінка 5728

10 листопада, 2015

Речник АТО: посиленими ударами по позиціях ЗСУ бойовики прикривають переміщення техніки

Зростання кількості обстрілів українських позицій у зоні проведення антитерористичної операції є ознакою несанкціонованого ОБСЄ переміщення військової техніки бойовиками.

У Кличка заявили, що дебатів з Березою не буде

Інформація про заплановані на 11 листопада теледебати між чинним мером столиці Віталієм Кличком і кандидатом на цю посаду Бориславом Березою не відповідає дійсності.

Багатостраждальна поправка: Рада так і не ухвалила антидискримінаційні закони

Верховна Рада України не спромоглася проголосувати за антидискримінаційні зміни до Кодексу законів про працю.

Аваков підтвердив наявність кримінального провадження проти Мартиненка

Глава МВС прокоментував інформацію щодо кримінального провадження у Швейцарії проти депутата «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Обіцянка із запізненням у рік: у Львові таки з'явиться обіцяний Садовим електробус

На львівському підприємстві «Електронтранс» завершують виробництво першого електробуса, що невдовзі виїде на один із транспортних маршрутів Львова.

В ЄС прокоментували ухвалення Верховною Радою «безвізових законів»

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що він занепокоєний змінами до законопроекту про створення Нацагентства з питань конфіскації майна корупціонерів.

Аваков заявив про перші арешти за підкуп виборців

Шевченківський районний суд Чернівців засудив трьох студентів місцевого вузу як виконавців злочину з підкупу виборців до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

Саакашвілі: ГПУ воліє не чіпати членів «тіньового уряду»

Незважаючи на очевидні факти порушень закону деякими впливовими українськими політиками, ГПУ воліє робити вигляд, що жодних порушень не існує.

Через обстріли бойовиків Тука хоче закрити перехід у Станиці Луганській

Голова Луганської ВЦА Георгій Тука заявив, що якщо бойовики продовжать обстріли, то він закриє пункт перетину в Станиці Луганський.

Легенда про метро на Троєщину: найпопулярніша обіцянка столичних політиків

Хто тільки не обіцяв побудувати в Києві лінію метро на Троєщину: починаючи від колишнього мера Леоніда Черновецького, закінчуючи теперішнім міським головою Віталієм Кличком.

Саакашвілі про вибори в Одесі: Труханов міг чесно перемогти, однак не захотів

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що Геннадій Труханов міг би стати мером Одеси чесним шляхом – перемігши у другому турі виборів, але вирішив гарантувати собі результат шляхом фальсифікацій.

У фракції Ляшка втрати: Злата Огнєвіч склала депутатський мандат

Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Злата Огнєвіч заявила про складання депутатського мандата.

Агентство з пошуку та управління конфіскованими активами корупціонерів: бути чи не бути?

Сьогодні у Верховній Раді народні депутати повернуться до розгляду законопроектів, пов'язаних з лібералізацією візового режиму з Європейським Союзом.

Бойовики 33 рази обстрілювали сили АТО – прес-центр

Починаючи з 18 години вечора 9 листопада, проросійські бандформування 33 рази відкривали вогонь у бік позицій сил АТО.

9 листопада, 2015

Яценюк планує підвищити зарплати чиновникам

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з Верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні можливість створення фонду для підвищення зарплат.

Україна купила у Росії газу менше, ніж обіцяв Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин планував до кінця жовтня закупити 2,2 млрд куб. м російського газу.

На Донеччині можуть обмежити роботу пунктів пропуску в зону АТО

У разі продовження обстрілів бойовиками українських позицій поблизу Зайцевого та Майорська рух транспорту через найближчий пункт пропуску в зону АТО можуть обмежити.

У СЦКК заявляють, що бойовики використовують заборонену зброю

Керівник української групи у СЦКК генерал-майор Борис Кременецький заявив, що сепаратисти обстрілюють сили АТО із забороненої зброї.

Мінекономіки: до кінця року ціни зростуть ще трохи

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує незначне зростання цін на продукти та послуги до кінця поточного року.

Томенко: дострокові парламентські вибори точно будуть

Дострокові вибори до Верховної Ради обов'язково відбудуться, але тільки не в 2016 році, переконаний народний депутат Микола Томенко.

Демчишин підготував законопроект про ринок електроенергії, але внести його в Раду не зміг

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин підготував проект закону «Про ринок електричної енергії», але внести його на розгляд ВРУ не зміг.

Кабмін зайнявся реорганізацією ДФС

Кабінет міністрів України постановив приєднати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби до відповідних територіальних органів ДФС.

Порошенко не готовий сформувати новий Кабмін без Яценюка – Томенко

На даний момент Президент ще не готовий до формування нової коаліції. Порошенко також не готовий до формування нового уряду на чолі з іншим прем'єр-міністром, додав політик.

Експерт: справа «діамантових прокурорів» розсипається на очах

Кримінальне провадження щодо скандальних «діамантових прокурорів» розсипається, завдаючи політичного удару по ініціаторах процесу, вважає Вадим Карасьов.

У Генпрокуратурі кажуть, що Лукаш перебуває у них

Колишній міністр юстиції часів Віктора Януковича Олена Лукаш на даний момент перебуває в Генеральній прокуратурі України.

Кличко пообіцяв наступного року виділити більше 1 млрд грн на ремонт доріг

Цього року столична влада виділила понад 1 млрд грн на фінансування дорожньої галузі Києва, а на наступний рік планується збільшити фінансування на 30%.

Сьогодні «гарячі патріоти» виконують завдання з розхитування країни – нардеп

Представник Президента України у Верховній Раді наголосив на необхідності об’єднання дій парламенту та Президента, тому що в іншому разі Україні загрожує розпад.

Нову редакцію Конституції цього року можуть не ухвалити – АП

Ухвалення нової редакції Конституції в 2015 році залежить від внутрішньополітичної ситуації, від настроїв у парламентській залі та від імплементації Мінських угод.

Спроба номер 2: в Раді пройде тиждень безвізових законопроектів

Рада планує розглянути цілий пакет законопроектів, пов'язаних з лібералізацією візового режиму з ЄС, децентралізацією та економічними реформами.

Україна позбавилася газової залежності від РФ – Яценюк

Україна змогла стабілізувати економічну ситуацію в країні й позбутися повної залежності від російського газу.