У Житомирі судитимуть вчительку, яка назвала Бучанську різанину «постановою»

Читать на русском
Мешканка Житомира заявляла, що українські ЗМІ дезінформують населення, розповідаючи про наслідки російської окупації у містах і селах.

У Житомирі судитимуть вчительку, яка заперечила збройну агресію росії та назвала війну в Україні «спецоперацією», тим самим підтримуючи позицію ворожої країни.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

«Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом публічного заперечення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України)», – наголосили в ОГП.

У Маріуполі окупанти планують ввести російські «стандарти освіти»У Маріуполі окупанти планують з нового навчального року впровадити російські стандарти освіти. Незгодним вчителям погрожують наслідками.

Як зазначається, жінка працює вчителькою української мови в одній зі шкіл Житомира. Як встановило слідство, під час одного із засідань методичного об'єднання вчителів-мовників обвинувачена намагалася переконати колег, що в Україні зараз триває не війна, а «військова спецоперація» росії.

При цьому, вона також стверджувала, що росіяни, проти воєнних злочинів яких в Україні уже відкрили понад 17 тисяч кримінальних справ, нібито «надають допомогу братському українському народові».

Згідно з даними слідчих, мешканка Житомира заявляла, що українські ЗМІ дезінформують населення, розповідаючи про наслідки російської окупації у містах і селах. Наприклад кадри, що облетіли весь світ і які є доказами звірячих вбивств і розстрілів мирних мешканців Бучі окупантами, вона назвала «постановочними сюжетами».

Нагадаємо, що у заблокованому Маріуполі російські окупанти оголосили про продовження навчального року до 1 вересня. Діти не матимуть канікул.

Раніше стало відомо, скільки вчителів виїхали з України через війну.

Також в Ірпені викрили колаборантку, яка мародерила разом з окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: