У Полтаві затримали блогера-провокатора, який систематично ображав військових

Читать на русском
Затриманий у Полтаві чоловік є фітнес-тренером. Він систематично ображав українських військових, а в останньому випадку плюнув в одного з них.
zaxid.net

У Полтаві затримано провокатора, який систематично та публічно ображав українських військових, а потім викладав відео у соціальні мережі.

Про це повідомляє СБУ.

У Києві затримали палія автомобілів військовихУ Києві поліція затримала чоловіка, який підпалив 12 автомобілів військовослужбовців через неприязнь до ЗСУ.

За інформацією місцевих ЗМІ, йдеться про фітнес-тренера Романа Заволоку.

«Задокументовано випадок, коли, перебуваючи у середмісті, фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату. Під час інциденту він безпідставно звинуватив українських захисників у тому, що вони нібито винні у розв’язанні війни рф проти України та «вбивають людей за гроші». Більше того, фігурант плюнув у одного із військових. Ним виявився боєць ЗСУ, який повернувся з фронту, отримавши контузію і численні поранення внаслідок підриву на міні», – розповіли у Службі безпеки.

За даними слідства, провокатор фіксував дії на камеру, а потім викладав у своєму Instagram.

За словами правоохоронців, у такий спосіб фігурант уже неодноразово намагався дискредитувати українських військових. Перевіряється також інформація, чи могли кремлівські пропагандисти використовувати його провокаційні відео та повідомлення для поширення фейків про війну в Україні.

Після останнього найбільш резонансного випадку чоловік намагався ховатися від правосуддя, але був затриманий, вирішується питання про повідомлення йому підозри.

Нагадаємо, у липні СБУ затримала жителя Івано-Франківської області, який адміністрував прокремлівську групу у забороненій соцмережі «Вконтакті».

А днями стало відомо про затримання у Краматорську вчительки, яка повідомляла росіянам геолокацію підрозділів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: