На Житомирщині затримали клірика УПЦ МП, який роздавав вірянам кремлівські агітки

Читать на русском
Правоохоронці зібрали доказову базу щодо настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП, який розпалював релігійну ненависть.
Shutterstock

Правоохоронці зібрали доказову базу щодо настоятеля церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП, який розпалював релігійну ненависть.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

За даними слідства, клірик масово поширював прокремлівські листівки і брошури серед священників та прихожан релігійної громади Житомирщини. Автори листівок зображали війну в Україні як «внутрішній громадянський конфлікт» і заперечували збройну агресію росії проти України. Крім того, «тексти» ображали релігійні почуття українців, принижували погляди вірян інших конфесій та формували ворожі настрої до них.

Варто зауважити, що клірик розповсюджував ворожі агітки за вказівкою свого митрополита, якому СБУ вже повідомила про підозру у злочинах проти України.

«Співробітники Служби безпеки виявили проросійські агітаційні матеріали під час безпекових заходів навесні 2022 року та обшуків на території місцевої єпархії УПЦ (МП) у червні цього року», – додають у повідомленні.

Проведені експертизи підтвердили, що вилучена продукція містить провокативні висловлювання щодо священників, вірян та прибічників інших конфесій. На підставі зібраних доказів настоятелю храму повідомлено про підозру. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала агента-снайпера російської ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі.

Тим часом у Полтаві було затримано провокатора, який систематично та публічно ображав українських військових, а потім викладав відео у соціальні мережі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: