Росіяни почали встановлювати антидронові сітки для захисту об'єктів на своїх НПЗ

Читать на русском
Російська компанія Башнефть розпочала встановлення сіток проти дронів для захисту ключових об'єктів на своїх нафтопереробних заводах.
Фото: росЗМІ

Російська компанія «Башнефть» розпочала встановлення сіток проти дронів для захисту ключових об'єктів на своїх нафтопереробних заводах.

Про це заявив глава російської республіки Башкортостан Радій Хабіров, його слова наводить Reuters.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Найважливіше, що було зроблено, це те, що ми вже убезпечили основні колони НПЗ сітками механічного захисту, і там також працює система спостереження. Ми на цьому не зупиняємось. Там є низка рішень, про які я поки не говоритиму. Вони засекречені. Але повірте, нас це дуже непокоїть», – сказав чиновник.

За його словами, паралельно місцева влада веде переговори про посилення безпеки нафтопереробних заводів з міністерством оборони рф.

Reuters також зазначає, що в мережі почали з'являтися оголошення про продаж гігантських металевих сіток, які можуть практично повністю прикрити будівлі НПЗ з усіх боків. Такі системи утримуються канатами, прикріпленими до металевих стовпів у землі.

Нагадаємо, з початку року вже було атаковано понад 13 російських НПЗ. Удари дронів призвели до зростання ціни на нафту. Як зазначили у СБУ, доходи від експорту нафтопродуктів становлять третину російського бюджету та левову частку військового бюджету.

Нещодавно глава Пентагону Ллойд Остін закликав Україну припинити атакувати російські нафтопереробні заводи через підвищення світових нафтових цін. Міжнародне енергетичне агентство погодилося з позицією США та заявило, що удари по російських НПЗ можуть підірвати світові ринки нафтопродуктів.

При цьому президент України Володимир Зеленський наголосив, що союзники мають підтримати удари по об'єктах нафтової інфраструктури країни-агресора. А ПАРЄ нещодавно назвала російські НПЗ законною ціллю для ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: