У Повітряних силах розповіли подробиці збиття російського літака Су-25

Читать на русском
У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що на збиття російського Су-25 міг вплинути особистий фактор пілота.
wikipedia

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що на збиття російського Су-25 міг вплинути особистий фактор пілота.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

«Ви бачите, що цей літак збив підрозділ Сухопутних військ ЗСУ. Як ви знаєте, у Сухопутних військах теж є системи ППО. Зокрема, ми бачимо роботу малого і середнього радіусу ППО, які можуть справлятися, зокрема, з літаками, і є вкрай важливими», – заявив він.

Це збиття стало черговим свідченням, що ЗСУ потрібні відповідні засоби, щоб вражати такі цілі, зокрема переносні ЗРК, які можуть боротися як з низколітаючими цілями, так і з безпілотниками. Він також наголосив на потребі комплексів, наприклад БУКів, які можуть ефективно протистояти російським гелікоптерам та штурмовикам.

Євлаш не виключив, що, ймовірно, на збиття літака вплинув особистий фактор пілота.

«Якщо він відчув себе безстрашним і вже зробив декілька вильотів і його не дістали, то це не означає, що його не дістануть завтра-післязавтра. Ймовірніше він вирішив, що зараз може виконати певний проліт, але був впольований ЗСУ та знищений», – додав речник.

Нагадаємо, українські захисники зі 110-ї окремої механізованої бригади у суботу, 4 травня, збили російський штурмовик Су-25 на Донеччині.

Також розповідали, що 19 квітня російський бомбардувальник Ту-22М3 упав у Ставропольському краї. Льотчики катапультувалися. Один із членів екіпажу збитого літака загинув.

Міноборони росії заявило, що літак зазнав аварії, коли після виконання бойового завдання повертався на аеродром. Однак у Повітряних силах повідомили, що Ту-22 М3 було збито зенітними ракетними підрозділами разом із ГУР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: