У Повітряних силах оцінили втрату одного Су-57 для росії

Читать на русском
Росіяни лише кілька разів застосовували літаки Су-57 поблизу українських кордонів. Втрата одного такого літака – це потужний удар по іміджу.
Фото: detector.media

Незважаючи на ураження одного Су-57, росія має значний авіапарк сучасних винищувачів. Втрата такого літака важлива, але більше це удар по іміджу російської авіації.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 10 червня.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

Євлаш розповів, що застосування росіянами літаків Су-57 було нечастим, але його кілька разів фіксували у повітряному просторі біля кордонів з Україною.

«Вони розуміли, наскільки дорогим є цей літак та розуміли, наскільки небезпечно підходити цим літаком до українських кордонів. Ураження такого літака – це насамперед іміджеві втрати», – сказав він.

За словами Євлаша, знищення одного чи двох літаків – це дуже потужно, але в росії ще залишається серйозний авіапарк, який може нести не лише керовані ракети типу Х-69, а й інші керовані авіаційні бомби.

За його даними, в росії знаходиться до 1500 різних літаків, що виконують різні бойові завдання.

Нагадаємо, 8 червня Україна вперше в історії уразила Су-57 на території аеродрому «Ахтубінськ» в Астраханській області рф, який розташований за 589 кілометрів від лінії фронту.

У ГУР припустили, що, попередньо, уражених літаків могли бути два. Також є інформація про втрати та поранених серед особового складу армії рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: