Як росія зможе брати участь у другому Саміті миру: в МЗС дали відповідь

Читать на русском
Україна не має бажання безпосередньо контактувати з росією на Саміті, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Getty Images

Україна не планує безпосередньо контактувати з росією на наступному Саміті миру. Проте на зустрічі може бути використано досвід Чорноморської зернової ініціативи.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Підсумкове комюніке Саміту миру: стало відомо, хто не підтримав деклараціюДо підтримки підсумкового комюніке Саміту миру доєдналися 80 країн і 4 організації. Втім семеро учасників відмовилися його підписати.

Він нагадав, що в ході переговорів щодо Чорноморської зернової ініціативи Україна не взаємодіяла з рф безпосередньо, а лише через посередників.

«У нас є дуже успішний досвід переговорів щодо Чорноморської зернової ініціативи. Тоді Україна вела переговори з Туреччиною та ООН, потім Туреччина та ООН вели переговори з росією. Угода виглядала як документ, підписаний між Туреччиною, ООН та Україною, а також Туреччиною, ООН та росією», – сказав міністр.

Кулеба пояснив, що Україна не прагне прямих контактів з росією, оскільки армія країни-агресора продовжує воєнні злочини і намагається знищити українську державність.

Нагадаємо, перший Саміт миру відбувся 15-16 червня у Швейцарії. Його учасники обговорювали три пункти Формули миру – ядерну безпеку, продовольчу безпеку та гуманітарний вимір, а також обмін полоненими та повернення викрадених дітей.

Раніше повідомлялося, що в ОПУ допускали участь рф у другому саміті, але за певних умов.

Кулеба також розповів, де планують провести другий Саміт миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: