На фронті з початку доби відбулося 90 зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
На фронті з початку доби відбулося 90 зіткнень, майже третина з них триває на Покровському напрямку.
Getty Image

Від початку доби неділі, 30 червня, на фронті відбулося вже 90 бойових зіткнень. При цьому, на Покровському напрямку Сили оборони зупинили 23 штурмові дії, шість атак наразі ще тривають.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Президент назвав співвідношення втрат України та росії на фронтіВолодимир Зеленський заявив, що станом на кінець червня на Харківському та Покровському напрямках співвідношення втрат складає 6 росіян до 1 українця.

Як зазначається, загарбники збільшили кількість атак на Харківському напрямку. Сили оборони відбили п’ять спроб просунутися в бік українських позицій. Активних бойових дій немає.

Згідно з повідомленнням Генштабу, схожа ситуація на Куп’янському напрямку, де агресор штурмував з початку доби п’ять разів. Інша активність ворога відсутня.

На Лиманському напрямку сталося уже дев’ять штурмових дій агресора за сьогодні. Ворог діяв в районах Невського та Торського, два боєзіткнення в районі Невського ще тривають.

На Краматорському напрямку відбуваються бої в районі Часового Яру. Всього уже шість разів загарбники атакували на даному напрямку, чотири штурми ще тривають.

На Торецькому напрямку ворог застосував авіацію. Завдано ударів КАБами в районах Нью-Йорка, Залізного та Торецька.

На Покровському напрямку агресор атакує в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Євгенівки та Сокола. Всього 29 штурмових дій за сьогодні, з них шість ще тривають.

На Времівському напрямку триває бій в районі Макарівки.

При цьому, на решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, за минулу добу, 29 червня, ворог втратив в Україні близько 1140 осіб, 53 артилерійські системи та 19 бойових броньованих машин.

Нещодавно стало відомо, що деякі російські підрозділи, які наступали на Вовчанськ, виводять на доукомплектування через втрату боєздатності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: