Україна та Угорщина можуть підписати новий договір про двосторонні відносини

Читать на русском
Зеленський та Орбан обговорили підписання двостороннього документа, який регулюватиме всі взаємини двох країн.
скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр Угорщини Віктор Орбан вже зустрілися та провели переговори у Києві. Політики домовилися працювати над глобальною угодою, яка враховуватиме всі аспекти співпраці двох країн.

Про це Зеленський та Орбан заявили після зустрічі під час брифінгу у вівторок, 2 липня.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Зеленський розповів, що вони з Орбаном обговорили торгівлю, транскордонну співпрацю, інфраструктурні та енергетичні питання. Також йшлося і про гуманітарну сферу – умови життя людей в Україні та Угорщині.

«Зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для нового двостороннього документа між нашими державами – документа, який буде регулювати всі наші взаємовідносини, який буде заснований на дзеркальному підході до двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною і який дозволить нашим народам користуватись усіма благами єдності в Європі», – заявив Зеленський.

В свою чергу Віктор Орбан підтвердив, що переговори з Зеленським наблизили Україну та Угорщину до можливого підписання нової угоди.

«Ми хочемо налагодити відносини між нашими країнами, ми хочемо підписати глобальну угоду про співпрацю з Україною, подібну до тих угод, які у нас діють з іншими сусідами Угорщини», – заявив Орбан.

Він додав, що Угорщина готова підтримати модернізацію української економіки, а також допомагатиме Україні в період свого головування у раді ЄС.

Нагадаємо, прем'єр Угорщини Віктор Орбан 2 липня вперше від початку повномасштабної війни прибув до України.

Окрім переговорів про нову угоду, прем'єр Угорщини запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання «припинення вогню».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: