У Києві відновили дві третини генеруючих потужностей після ракетних обстрілів – КМДА

Читать на русском
Використовуючи найсучасніші європейські технології, Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей, які атакувала рф.
РБК-Україна

У Києві вже відновили більшість генеруючих потужностей, які були пошкоджені або знищенні через обстріли росіян.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Масовані удари по українській енергетиці: яку допомогу обіцяли союзникиПісля початку нової хвилі ударів рф по енергосистемі допомогу Україні для відновлення обіцяли США, Німеччина, Британія, Швеція та інші країни.

Як зазначається, використовуючи найсучасніші європейські технології, Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей, які атакувала рф.

«Ми плануємо децентралізувати систему виробництва електроенергії і тепла, побудувавши ТЕЦ малої і середньої потужності. Крім того, місто розвиває кластер автономності об’єктів в умовах можливої відсутності електроенергії. Наприклад, всі лікарні міста оснащені генераторами, також понад сто котелень системи централізованого опалення мають генератори, 175 бюветів також можуть бути оперативно підключені до джерел автономного живлення», - повідомив Пантелеєв.

Він зазначив, що столичні енергооб'єкти зазнали більше десятка обстрілів, внаслідок чого було виведено з ладу більше половину генеруючих потужностей.

«Проведено колосальну роботу і зараз дві третини – відновлено. Важливо те, що застосовуються найсучасніші європейські технології і обладнання. В результаті, енергетичні об’єкти міста, що будувались переважно в радянській період, отримують модернізацію і стають набагато ефективнішими», - розповів Пантелеєв.

Як відомо, після нової хвилі атак на енергосистему Україна отримала допомогу з 14 країн.

Нагадаємо, в Україні імпорт електрики вже котрий день тримається на рекордній позначці. В Укренерго анонсували день без відключення світла для кожної області у липні.

Також Зеленський анонсував нові програми для допомоги українцям в умовах дефіциту електрики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: