Зеленський розповів, про що говорив з Макроном та Мелоні у Вашингтоні

Читать на русском
Зеленський обговорив з Макроном підготовку наступного оборонного пакету, а з Мелоні – потреби України у протиповітряній обороні.
скріншот з відео

На полях саміту НАТО президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном та з прем'єркою Італії Джорджею Мелоні.

Про це Зеленський розповів у Telegram.

Підсумки ювілейного саміту НАТО для України: яку військову допомогу обіцяли союзникиУкраїні на саміті НАТО обіцяли надати системи ППО, у тому числі Patrior, винищувачі F-16 та інше. Докладніше – на інфографіці.

За словами президента, з Макроном вони обговорили підготовку наступного оборонного пакету та навчання українських військових.

«На полях саміту НАТО разом з президентом Франції Еммануелем Макроном обговорили виконання рішень Саміту миру, а також підготовку наступного оборонного пакету, співробітництво у сфері безпеки та навчання наших військових», – написав Зеленський.

А з Джорджею Мелоні політики обговорили потреби України у протиповітряній обороні.

Зеленський також розповів Мелоні про ситуацію на фронті, російський повітряний терор проти українських міст, зокрема, про удар по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

«Обговорили основні потреби України, насамперед щодо ППО, підсумки першого Саміту миру, а також підготовку до другого Саміту та наступної Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Італії у 2025 році», – додав президент.

Нагадаємо, президент США Джо Байден на саміті НАТО у Вашингтоні, представляючи президента України Володимира Зеленського, випадково назвав його «президентом путіним».

На відкритті саміту НАТО Байден заявив про передачу Україні додаткових Patriot та інших систем ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: