Президент відреагував на чутки про відставку Шмигаля та можливі кадрові зміни в Кабміні

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський не відкидає можливості проведення перестановок у складі Кабінету міністрів.
Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський не відкидає можливості проведення перестановок у складі Кабінету міністрів.

Про це він заявив у ході пресконференції 15 липня.

Відставка Гончарука: нинішній Кабмін може побити антирекорд по «тривалості життя»Кабінет міністрів Олексія Гончарука не працює і 200 днів, а вже може піти у відставку. Найдовше в історії незалежності працював Кабмін Гройсмана.

Відповідаючи на запитання про те, чи варто чекати на заміну прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Зеленський відповів:

«Що стосується урядових змін: якщо вони будуть, якщо вони відбудуться, то обов'язково ви будете про це знати. Ми не можемо говорити просто про заміну прем’єр-міністра. Це свідчить, що можуть відбутися зміни в уряді. Напевно, може бути. Ми займаємось цим процесом», – сказав він.

Зеленський додав, що Шмигаль продовжує залишатися одним із важливих людей в уряді. Він також зазначив, що на початку президентства його часто критикували за те, що міністри змінювалися надто часто.

«Зараз говорять по-іншому. Що це найдовший за історію українського існування уряд», – сказав він.

Нагадаємо, кілька днів тому ЗМІ повідомляли, що Верховна Рада влітку може змінити прем'єр-міністра. Найімовірнішою кандидатурою на заміну Денису Шмигалю нібито є міністр економіки Юлія Свириденко.

Останні кадрові зміни в уряді були в травні: Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віце-прем'єра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, а також Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: