У Венесуелі видали ордер на арешт лідера опозиції

Читать на русском
У Венесуелі суд видав ордер на арешт кандидата у президенти від опозиції Едмунда Гонсалеса. Його звинувачують в узурпації влади, підбурюванні до заколоту та змові.
Bloomberg

Генеральна прокуратура Венесуели повідомила, що суд видав ордер на арешт лідера опозиції та кандидата у президенти Едмундо Гонсалеса. Його звинувачують у змові, узурпації влади, підбурюванні до заколоту.

Про це повідомляє Reuters.

Протести у Венесуелі: Мадуро заявив про затримання близько 2 тисяч мітингувальниківПравоохоронці затримали понад дві тисячі протестувальників, які не визнають результатів президентських виборів у Венесуелі.

Видача ордера на арешт Гонсалеса означатиме серйозне посилення репресій уряду Ніколаса Мадуро проти опозиції після спірних виборів.

Ордер був виданий за кілька тижнів після коментарів топ-урядовців про те, що «Гонсалес та інші члени опозиції мають вирушити до в'язниці».

Представник Гонсалеса сказав, що вони чекають на повідомлення про ордер.

Нагадаємо, у липні влада Венесуели заявила про перемогу на виборах чинного президента Ніколаса Мадуро. При цьому опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу опозиційного кандидата. Євросоюз результатів виборів не визнав, США також вважають переможцем Гонсалеса.

Після оголошення результатів у кількох містах Венесуели спалахнули масові протести.

На початку серпня Гонсалес та опозиційна лідерка Марія Коріна Мачадо закликали армію Венесуели відмовитися від підтримки Мадуро та припинити репресії проти демонстрантів. Прокуратура розпочала розслідування проти них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: