ЗАЕС знову перебуває в зоні підвищеного ризику – Енергоатом

Читать на русском
Запорізька АЕС знову перебуває у зоні підвищеного ризику небезпеки через обстріли російської армії.
фото Енергоатом

Захоплена росіянами Запорізька атомна електростанція знаходиться в зоні підвищеного ризику через нові обстріли. Наразі вона з'єднана лише однією лінією електропередачі з українською енергосистемою.

Про це повідомила пресслужба Енергоатому 3 вересня.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

Повідомляється, що на підвищення рівня небезпеки вплинули російські обстріли 2 вересня. Під час них сталося пошкодження однієї із двох зовнішніх повітряних ліній. Енергоатом повідомляє, що саме через неї тимчасово окупована Запорізька АЕС отримує живлення від енергосистеми України, аби забезпечити власні потреби.

«У разі її пошкодження виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів», – зазначили компанії.

В Енергоатомі пояснили, що ці насоси охолоджують активні зони реакторів та басейни витримки пального ЗАЕС.

Водночас українські фахівці поки що не можуть оглянути місце пошкодження та розпочати ремонт лінії, адже існує реальна загроза повторного обстрілу ділянки російськими військами.

Цю лінію українські фахівці відремонтують, як тільки їм буде гарантовано безпеку, додали в компанії.

Нагадаємо, у серпні росіяни знову пошкодили лінію живлення на окупованій Запорізькій АЕС. У МАГАТЕ заявили, що ситуація з ядерною безпекою на ЗАЕС погіршується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: