Україна постійно стикатиметься з лихоманкою Західного Нілу – санлікар

Читать на русском
Полтавська, Черкаська та Київська області, а також столиця є лідерами за кількістю хворих на лихоманку Західного Нілу.
фото Укрінформ

В Україні від початку року зафіксовано вже близько 70 випадків лихоманки Західного Нілу. Найбільше хворих виявлено у Полтавській, Черкаській, Київській областях та у Києві.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у ефірі телемарафону.

Мавпяча віспа-2024: що відомо про вірусну інфекцію та чим вона небезпечнаВіспа мавп вдруге за два роки дійшла з Африки до Європи. Які симптоми хвороби, як можна заразитися, лікування вірусу та яка потрібна вакцина – на інфографіці.

Він нагадав, що лихоманка Західного Нілу – небезпечна хвороба, яка з 1937 року була виявлена ​​в Африці, а тепер циркулює по всьому світу, а основними переносниками є птахи.

«Справді, в Україні є кілька шляхів перелітних птахів, тому Україна постійно стикатиметься з цією інфекцією. З початку серпня ми зареєстрували 41 підтверджений випадок, а з початку року їх 69», – сказав Кузін.

За його словами, Полтавська, Черкаська та Київська області, а також столиця є лідерами за кількістю хворих.

Кузін додав, що основний захист поки що є лише один – це захист від укусів комарів. Так можна убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, у Києві зафіксували три смерті від лихоманки Західного Нілу. Також ми писали, що відомо про мавпячу віспу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: