Росіяни почали контрнаступальні дії на Курщині – Зеленський

Читать на русском
Російська армія у відповідь на операцію українських військових у Курській області розпочала свій контрнаступ, але Україна чекала на такий перебіг подій.
фото Володимир Зеленський/Telegram

У Курській області росіяни розпочали свій контрнаступ після місяця операції ЗСУ. Україна це передбачила та спланувала.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у четвер, 12 вересня, передає РБК-Україна.

Курщина входить у план перемоги України – ЗеленськийВолодимир Зеленський пояснив, чому Україна проводить операцію на Курщині, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі.

«Росіяни розпочали контрнаступальні дії в Курській області, це йде за нашим українським планом», – заявив Зеленський.

Також він додав, що проінформований і про ситуацію в Білорусі, зокрема про скупчення військ. За його словами, Україна контролює цей процес.

Нагадаємо, 6 вересня президент України підбив підсумок першого місяця контрнаступу ЗСУ у Курській області. За його словами, ЗСУ контролюють територію на Курщині у 1300 кв. кілометрів. Це понад сотні населених пунктів. А за перший місяць нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч своїх солдатів убитими та пораненими.

Раніше Зеленський повідомляв, що Україна не планує утримувати територію Курської області, щоби потім влаштувати так званий обмін територіями. За його словами, Курщина – це частина плану перемоги України. Проте ЗСУ утримуватимуть територію Курщини, доки путін не сяде за стіл переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: