Українські сили просунулися вперед на Курщині – ISW

Читать на русском
Українські військові просунулися вперед у Глушковському районі Курської області. Про це свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня.
Evgeniy Maloletka

Українські військові просунулися вперед у Глушковському районі Курської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

Аналітики заявляють, що геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися на південь від Веселого. Село розташоване на південний захід від Глушково і за три кілометри від кордону. При цьому російські джерела зазначають, що українські сили провели атаки на південному заході від Глушково в районі Нового Путі, Веселого і Медвежого.

В ISW також повідомили, що ще не спостерігали широкомасштабних бойових дій, які вказують на те, що російські війська почали широкомасштабну узгоджену контрнаступальну операцію на Курщині.

«Російським військовим, безсумнівно, доведеться передислокувати підрозділи, які вже беруть участь у поточних наступальних операціях, або оперативні резерви з України в Курську область, щоб розмістити боєздатні підрозділи, необхідні для великої контрнаступальної операції, а потім згодом охороняти міжнародний кордон від майбутнього українського вторгнення», – додали аналітики.

Раніше повідомляли, що росія вже почала перекидати в Курську область більш досвідчені бойові підрозділи для підтримки контратак і майбутніх контрнаступальних операцій.

Президент Володимир Зеленський 12 вересня заявив, що росіяни розпочали свій контрнаступ у Курській області. За його словами, це входить до планів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: