У Франції новий уряд можуть відправити у відставку – ЗМІ

Читать на русском
У Франції депутати можуть відправити у відставку новий уряд на чолі з Мішелем Барньє, що був нещодавно представлений.
Мішель БарньєФото depositphotos.com

Новий уряд Франції на чолі з Мішелем Барньє вже опинився під загрозою вотуму недовіри. Депутати можуть відправити його у відставку.

Про це повідомляє BFM TV.

Вибори у Франції: як зміниться склад парламентуУ Франції у другому турі парламентських виборів сенсаційно перемогли ліві. Скільки місць отримують партії – на інфографіці.

Відомо, що уряд на чолі з Мішелем Барньє був представлений цієї суботи, через шістнадцять днів після призначення нового прем'єр-міністра.

Як зазначається, це вперше за часів П'ятої республіки, коли глава французького уряду не має навіть відносної більшості у Національній асамблеї. Безпрецедентна ситуація, яка політично послаблює нову виконавчу владу під загрозою вотуму недовіри.

Так, президент Національного об'єднання, яке має 126 мандатів у Національній асамблеї, Джордан Барделла заявив, що в уряду «немає майбутнього».

Лідерка ультраправого «Національного фронту» Марін ле Пен назвала уряду «перехідним», який виник унаслідок «неприродних альянсів».

Ліві закликали щонайшвидше позбавитися уряду, як тільки стало відомо про його склад.

Для того, щоб відправити новий уряд у відставку, депутати можуть скористатися таким механізмом. У цьому випадку, якщо більшість депутатів проголосує за цю пропозицію, уряд має піти у відставку.

Як відомо, президентський палац Франції у суботу, 21 вересня, представив новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Мішелем Барньє.

Нагадаємо, 5 вересня Емманюель Макрон призначив Мішеля Барньє новим прем'єр-міністром та доручив йому сформувати новий уряд.

Після цього у французьких містах спалахнули протести. В суботу, 21 вересня, організували близько п'ятдесяти протестних демонстрацій. Учасники акцій звинувачують Макрона в тому, що він відмовився призначати прем’єр-міністром представника об’єднаної лівої коаліції, яка здобула найбільшу кількість депутатів у Національній асамблеї після дострокових виборів на початку липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: