Сибіга та Сіярто проводять переговори у Будапешті

Читать на русском
У Будапешті відбуваються переговори міністрів закордонних справ України та Угорщини Андрія Сибіги та Петера Сіярто.
Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга сьогодні, 30 вересня, на доручення президента приїхав до Угорщини з робочим візитом.

Як повідомляє пресслужба МЗС, у Будапешті стартували його переговори з угорським колегою Петером Сіярто.

«Не хочу халепи для країни»: Зеленський відповів Орбану на пропозицію щодо припинення вогнюУкраїна не може просто вдатися до припинення вогню, оскільки не довіряє путіну – так Володимир Зеленський відповів на пропозицію Орбана.

«Ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії», – повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, у січні Петер Сіярто приїжджав до України та проводив переговори з тодішнім главою МЗС Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Сіярто обіцяв, що Угорщина й надалі надаватиме допомогу Україні у гуманітарних питаннях, але не має наміру постачати зброю. Обговорювалося також врегулювання суперечки щодо прав нацменшин.

У липні до Києва вперше від початку повномасштабної війни приїхав прем'єр Угорщини Віктор Орбан. За підсумками переговорів із Володимиром Зеленським стало відомо, що Україна та Угорщина можуть підписати новий договір про двосторонні відносини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: