Поруч із місцем проведення мітингу Трампа в Каліфорнії заарештували озброєного чоловіка

Читать на русском
Перед виступом Дональда Трампа у Каліфорнії поліція затримала озброєного чоловіка. У його автомобілі з підробленими номерами знайшли дві незареєстровані одиниці вогнепальної зброї та патрони.
Getty Images

У Коачеллі, штат Каліфорнія (США), неподалік місця проведення передвиборного мітингу республіканця Дональда Трампа заарештували чоловіка зі зброєю в автомобілі.

Про це повідомляє NBC News.

«Ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу»: Секретна служба США проводить перевірку через пост МаскаСекретна служба США розпочала перевірку через видалений пост Ілона Маска. Він писав, що ніхто навіть не намагається вбити Байдена чи Гарріс.

Секретна служба та ФБР розслідують інцидент. Але, як повідомило джерело у правоохоронних органах, справа не розглядається як замах на кандидата у президенти.

«Секретна служба США оцінює, що інцидент не вплинув на захисні операції, і колишній президент Трамп не наражався на жодну небезпеку. Хоча на даний момент федеральний арешт не здійснено, розслідування продовжується», – заявив прокурор Мартін Естрада.

Шериф округу Ріверсайд Чад Б'янко розповів на пресконференції, що чоловіка, про якого йдеться, було зупинено близько 17:00 за місцевим часом у суботу на контрольно-пропускному пункті перед в’їздом на парковку поруч з місцем проведення мітингу. Помічник шерифа помітив, що у автомобіля був «явно підроблений номерний знак».

За словами Б'янка, співробітники поліції виявили дві незареєстровані одиниці вогнепальної зброї — дробовик та заряджений пістолет — та «кілька коробок із боєприпасами».

Ім'я зупиненого чоловіка – Вем Міллер, йому 49 років, він із району Лас-Вегаса. Його затримали за підозрою у носінні зарядженої вогнепальної зброї та зберіганні магазину великої ємності, але пізніше відпустили.

Нагадаємо, в ході передвиборчої кампанії на Дональда Трампа було скоєно два замахи.

15 вересня поряд з гольф-клубом Трампа сталася стрілянина. Співробітники Секретної служби помітили людину зі зброєю поряд із полем для гольфу та відкрили вогонь. Підозрюваного Раяна Раута було затримано. Пізніше з'ясувалося, що він залишив записку, в якій йшлося про намір вбити колишнього президента.

13 липня у Трампа стріляли під час передвиборного мітингу у Пенсильванії. Він був поранений у вухо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: