Скільки українців підтримують вступ до ЄС і НАТО – результати опитування

Читать на русском
Понад 80% українців проголосували б за вступ України до ЄС та НАТО, якби ці питання виносились на референдум.
Фото: Getty Images

Понад 80% українців проголосували б за вступ України до ЄС та НАТО, якби ці питання виносились на референдум.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

Так, у референдумі про вступ України до ЄС готові взяти участь 81% опитаних. У листопаді-грудні 2021 року цю ідею підтримували 69% респондентів.

Серед них за приєднання до Європейського Союзу проголосували б 88%, ще 8% проти. У листопаді-грудні 2021-го співвідношення складало 78% та 18%.

Найбільше ідею вступу до ЄС підтримують на заході України (96%). У центральних регіонах за це виступають 90% українців, на сході – 81%, а на півдні – 69%.

У референдумі щодо вступу країни до НАТО взяли б участь 82% опитаних. За вступ до Альянсу проголосували б 86% (проти – 10%). При цьому у листопаді-грудні 2021 року ідею членства в ЄС було готове підтримати 78% респондентів (проти 18%).

По регіонах: за приєднання до НАТО виступають 95% жителів західної частини України, 88,5% жителів центру, 78% українців на сході та 64% – на півдні.

Нещодавно соціологи також з'ясували, скільки українців довіряють Зеленському. Ми, у свою чергу, розповіли, як змінювався рівень довіри до Зеленського та інституту президентства загалом.

А у липні соціологи з'ясували, скільки українців готові до територіальних поступок задля припинення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: