Трамп з'явиться на з'їзді республіканців попри замах

Колишній президент США Дональд Трамп з'явиться на з'їзді республіканців у Мілуокі, попри замах на вбивство у суботу, 13 липня.

Про це Трамп повідомив у соцмережі Truth Social, передає CNN.

Колишній президент США заявив, що він збирається в Мілуокі, штат Вісконсін, у неділю, як і було заплановано, після того, як спочатку розглядав можливість відкласти свою поїздку після замаху.

«Грунтуючись на вчорашніх жахливих подіях, я збирався відкласти свою поїздку до Вісконсіна та Національний з’їзд Республіканської партії на два дні, але щойно вирішив, що я не можу дозволити «стрілку» або потенційному вбивці змусити змінити розклад, або щось інше. Тому я вирушаю до Мілуокі сьогодні о 15:30 за розкладом», – йдеться у повідомленні Трампа.

Зазначають, що відповідний пост з'явився після того, як голова Республіканської партії Вісконсина Браян Шіммінг заявив, що в розклад національного з'їзду Республіканської партії не вноситься серйозних змін.

Нагадаємо, 13 липня під час виступу кандидата у президенти США Дональда Трампа у Пенсільванії пролунали постріли. Трамп упав на землю, коли оголошував промову. Його швидко закрили собою і вивели охоронці зі сцени. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Президент США Джо Байден зробив низку заяв на тлі замаху, зокрема наказав посилити захист Трампа та ретельно переглянути усі заходи безпеки на з'їзді республіканців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО