Голова МЗС Угорщини зустрівся із Лавровим: про що говорили

У вівторок, 16 липня, очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто у Нью-Йорку зустрівся з міністром закордонних справ країни-агресора Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє пресслужба російського МЗС.

Зазначається, що міністри зустрілись на полях політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку.

Згідно з інформацією відомства, Сійярто і Лавров обговорили «перебіг реалізації домовленостей», яких російський диктатор путін і глава угорського уряду Віктор Орбан досягнули 5 липня в Москві. На зустрічі, за повідомленням росвідомства, глава угорської дипломатії обговорив з Лавровим Україну.

«Відбувся обмін думками з актуальних міжнародних проблем, зокрема ситуації навколо України. Підкреслено неприпустимість грубого порушення Києвом прав національних меншин, які проживають у країні», – заявили в російському міністерстві.

В МЗС рф також додали, що, «незважаючи на вкрай непросту міжнародну обстановку», взаємодія Угорщини і росії продовжує «поступально розвиватися».

Сійярто і Лавров підтвердили «важливість здійснення великих спільних економічних проєктів, включно зі знаковими напрямами енергетичного співробітництва».

Варто зазначити, що підсанкційний Лавров прибув до США, оскільки росія зараз головує у Раді безпеки ООН. У вівторок Москва скликала у Радбезі зустріч на тему «Багатостороннє співробітництво в інтересах більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку». Сійярто єдиний із міністрів держав ЄС був присутнім на зустрічі.

Нагадаємо, керівництво Європейського Союзу не зможе позбавити Угорщину головування в блоці, незважаючи на те, що довіра до прем'єра країни Віктора Орбана «впала до нуля» після його візиту до Москви.

Як відомо, нещодавно група депутатів Європейського парламенту закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС через «миротворчі місії» Віктора Орбана в росії та Китаї. Також повідомлялося, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн скасувала візит єврокомісарів до Угорщини.

Крім того, Брюссель, роздратований тим, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порушує правила зовнішньої політики Євросоюзу, обмірковує безпрецедентний крок — бойкотувати саміт із закордонних справ у Будапешті наступного місяця.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО