«Сікорський перетнув межу»: в Угорщині звинуватили у брехні главу МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив колегу Радослава Сікорського у брехні на тлі дипломатичної суперечки між країнами.

Про це Сіярто написав у Facebook.

За його словами, голова МЗС Польщі збрехав, коли заявив, що Сіярто підтримує пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ.

«Мій польський колега Радослав Сікорський продовжує провокації, до яких я, звісно, міг би звикнути, оскільки ми пліч-о-пліч сидимо в Раді закордонних справ ЄС, однак цього разу він збрехав та перетнув межу, коли заявив, що я захоплено підтримую його безглузду пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ», – йдеться у дописі.

Сійярто наголосив, що він навпаки відмовився від цієї ідеї, після того, як було внесено пропозицію, що засідання не відбудеться в Україні.

«Ми цінуємо польську дипломатію, тому погано дивитися, як вона тоне в болоті брехні. Повторимо в тисячний раз: під час мирної місії Віктор Орбан представляв Угорщину, а не Євросоюз. Можливо зараз це зрозуміють. Говорити про ізоляцію у випадку прем'єр-міністра та уряду, який сьогодні єдиний від Європи до Сходу та Заходу, – це не перебільшення мудрість. У будь-якому випадку ми вітаємо з поверненням наших польських братів і сестер до Центральної Європи», – додав він.

Раніше повідомляли, що Польща хотіла перенести неформальну зустріч міністрів закордонних справ із Будапешта до Львова, проте пропозиція була заблокована представниками Угорщини.

У МЗС Польщі констатували, що Угорщина стає дедалі ізольованішою в Європейському Союзі, а позиція нинішнього уряду країни дратує інші країни-члени блоку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО