Ізраїль розглядає нанесення превентивного удару по Ірану – ЗМІ

Ізраїль розгляне можливість завдання превентивного удару для стримування Ірану, якщо виявить незаперечні докази підготовки нападу з боку Тегерана.

Про це повідомляють Ynet та The Times of Israel.

Цей варіант було обговорено на зустрічі прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу з керівниками служб безпеки країни в неділю.

Зустріч, у якій взяли участь міністр оборони Йоав Галлант, начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Халеві, голова Моссада Девід Барнеа та голова Служби спільної безпеки Ронен Бар пройшла на тлі підготовки до очікуваних атак на Ізраїль з боку Ірану та його ліванського союзника «Хезболли».

Учасники зустрічі обговорювали можливість завдання удару по Ірану в якості засобу стримування. При цьому представники служб безпеки наголосили, що такий крок буде виправданий лише в тому випадку, якщо Ізраїль отримає точні розвідувальні дані, які підтверджують, що Тегеран збирається розпочати власну атаку.

На даний момент Ізраїль не знає, чого очікувати від Ірану та його союзників у регіоні, і тому обговорюють широкий спектр варіантів відповіді на можливу атаку чи заходи для її запобігання.

Нагадаємо, верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Газета The Jerusalem Post із посиланням на джерела у західній розвідці повідомляла, що Іран планує атакувати Ізраїль 12-13 серпня.

Уряд країни готується до потенційної багатоденної атаки з боку Ірану та його союзників із «Хезболли».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО