У Німеччині обстріляли офіс місцевого депутата від партії канцлера Шольца

В ніч проти вівторка, 6 серпня, невідомі стріляли в офіс депутата від Палати представників Берліна від району Обершьонвайде Ларса Дюстергофта.

Про це німецький політик повідомив на сторінці у Facebook.

Дюстергофт заявив, що в бік його офісу зробили чотири постріли. Крім того, на стіні поруч червоною фарбою написали слова «Ми засуджуємо Німеччину за геноцид».

Політик упевнений, що такі дії були викликані «ситуацією на Близькому Сході». На цьому фоні він розкритикував уряд Німеччини, який підтримує ізраїльську владу у бойових діях на території Сектору Газа.

«Стрілянина на моє фото і гасла на стіні будівлі - це злочинні дії, які глибоко мене зачіпають і шокують. Що буде далі - хтось встане переді мною з пістолетом і натисне на курок?», - написав він.

При цьому помічник Дюстергофта заявив ЗМІ, що поліцію викликали на місце події у вівторок вранці, правоохоронці розпочали розслідування за фактом пошкодження майна з політичним підґрунтям.

Парламентська фракція СДПН у Палаті представників Берліна засудила напад, заявивши, що його виконавці «діють украй антигуманно і злочинно і свідомо виступають проти основних принципів нашого вільного і демократичного ладу».

Як відомо, Дюстергофт є членом Палати представників Берліна з 2016 року і є парламентським представником СДПН із соціальних питань, питань опіки та людей з інвалідністю.

Нагадаємо, за даними розвідслужб, російський уряд хотів вчинити замах на генерального директора німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера.

Згодом канцлер Олаф Шольц прокоментував інформацію ЗМІ про намір росії вбити гендиректора Rheinmetall.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО