В Ізраїлі заявили про ліквідацію високопосадовця ХАМАС на півдні Сектора Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у суботу, 10 серпня, заявила про ліквідацію високопосадовця угруповання ХАМАС внаслідок авіаудару.

Про це повідомляє Times of Israel.

Як зазначається, загиблим виявився Валід Алсусі, який був членом військового крила терористів, а також керівником відділу у загальних силах безпеки угруповання на півдні Сектора Гази.

У ЦАХАЛ стверджують, що Алсусі відповідав за створення «розвідувальної картини» для ХАМАСу, використовуючи джерела у Газі. Він був убитий у п’ятницю під час авіаудару винищувача.

При цьому, у ЦАХАЛ заявили, що внаслідок удару по школі у Газі було ліквідовано щонайменше 20 терористів ХАМАС.

Згідно зі словами військових Ізраїлю, «активний» командний пункт ХАМАСу і Палестинського ісламського джихаду базувався у молитовній кімнаті у школі ат-Табаїн, району Дарадж у Газі.

За даними розвідки, на момент атаки у будівлі школи перебували щонайменше 20 членів і високопоставлених командирів ХАМАСу.

Водночас в Армії оборони Ізраїлю заперечують інформацію про те, що внаслідок удару загинули понад 100 палестинців.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

А нещодавно «міністр економіки» угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований внаслідок авіаудару по Сектору Гази.

Згодом угрупування ХАМАС обрало новим головою свого політичного бюро Ях'ю Сінвара, який до цього був лідером військового крила. Саме Сінвара вважають керівником різанини 7 жовтня на півдні Ізраїлю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО