За добу на фронті відбулося 183 бойових зіткнення: де саме точилися бої

На фронті протягом минулої доби, 7 вересня, сталося 183 бойових зіткнення з російськими загарбниками, найгарячішою ситуація була на Покровському і Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

За вчора росіяни завдали чотири ракетні удари, 93 авіаційних (зокрема задіяли 128 КАБ) та 1548 ударів дронами-камікадзе, здійснили 4579 обстрілів позицій військ і населених пунктів, 121 з них - із РСЗВ.

На Харківському напрямку агресор продовжував активні дії, загалом відбулося три бойових зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку противник 18 разів атакував позиції підрозділів ЗСУ. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки та Андріївки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 27 атак окупантів неподалік Чернещини, Невського, Лозової, Торського, Макіївки та Діброви.

На Сіверському напрямку Силами оборони також відбито вісім штурмових дій, поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку воїни зупинили вісім спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації ворог здійснив 10 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Суха Балка.

На Покровському напрямку захисники відбивали 44 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новогродівки, Михайлівки та Гродівки, де провів більше половини атак. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Миролюбівки та Селидового Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Галицинівка, Українськ та Георгіївка, де ворог 47 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку агресор здійснив сім штурмів наших позицій неподалік Водяного та Вугледара Донецької області.

На Придніпровському напрямку захисники жорстко припинили 11 спроб окупантів просуватись на рубежі зайняті українськими військами.

Нагадаємо, що українські військові за добу ліквідували ще 1270 окупантів. З початку повномасштабної війни втрати російської армії становили 625 тисяч 260 осіб.

Окрім цього, Зеленський прокоментував заяви про стабілізацію фронту на Покровському напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО