Суд продовжив арешт підозрюваному у вбивстві Фаріон

Галицький районний суд Львова продовжив арешт В'ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Запобіжний захід діятиме ще два місяці – до 17 листопада.

Про це повідомляє hromadське.

Прокурори клопотали про продовження арешту, оскільки вважають, що звільнення з-під варти «буде спонукати Зінченка до втечі та приховування від слідства». Вони також заявили про ризик псування речових доказів.

Сам Зінченко також просив його залишити під вартою, бо боїться за своє життя. «Мене охороняють від російських спецслужб, радикально налаштованих осіб. Я з собою нічого не збираюся робити. Я себе вбивати не хочу в жодному разі. Тож якщо зі мною щось трапиться, то мені «допомогли». Я прошу суд продовжити мені запобіжний захід», – цитує його заяву в суді РБК-Україна.

Суд також задовольнив клопотання прокурорів та продовжив термін досудового розслідування до 26 січня 2025 року.

Нагадаємо, Ірину Фаріон убили увечері 19 липня біля її будинку у Львові. Підозрюваного у вбивстві було затримано за тиждень у Дніпрі, ним виявився 18-річний В'ячеслав Зінченко.

26 липня йому офіційно повідомили про підозру в умисному вбивстві. На брифінгу правоохоронці також розповіли деталі підготовки та виконання злочину. З судових документів пізніше стало відомо, що під час обшуків у справі знайшли пістолет «Форт» і патрони до нього.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у списку потенційних жертв підозрюваного був також народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський.

З того часу Зінченко перебуває під арештом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО