Президент Чехії вважає «тимчасову» окупацію частини територій України найвірогіднішим результатом війни

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна має реалістично ставитися до своїх цілей у війні та визнати, що деякі території можуть «тимчасово» залишитися під контролем росії.

Заява пролунала в інтерв'ю The New York Times.

«Найімовірнішим результатом війни стане те, що частина української території тимчасово опиниться під російською окупацією», – сказав чеський лідер, додавши, що «тимчасове явище» може тривати роками.

Він вважає, що ні Україна, ні росія не можуть розраховувати на досягнення своїх максималістських цілей у цій війні.

«Якщо говорити про поразку України чи поразку росії, то цього просто не станеться. Тому кінець буде десь посередині», – сказав Павел.

Павел також назвав «нісенітницею» наполегливі заклики популістських лідерів, таких як Віктор Орбан, припинити військову допомогу Україні: «Проблема пов'язана з популізмом. Легко сказати: «Давайте припинимо постачати Україні зброю та боєприпаси, і тоді мир настане сам собою».

Нагадаємо, раніше президент Чехії вже висловлював сумнів у тому, що Україна зможе повернути окуповані території у найближчому майбутньому.

При цьому він вважає, що відновлення повного контролю над окупованими територіями не має бути головною умовою для прийняття України до НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО