Суд в Британії розгляне екстрадицію нардепа Дмитрука – Independent

Народний депутат Артем Дмитрук, який втік з України до Британії, має особисто з'явитися до суду для того, щоб оскаржити запит української влади щодо його екстрадиції.

Про це повідомляє The Independent.

Видання отримало коментар Дмитрука і він розповів, що зіткнувся зі спробою його екстрадиції з Великої Британії. Депутат має з'явитись до суду, щоб оскаржити запит уряду України.

За словами Дмитрука, уряд Британії забезпечив йому безпеку з того часу, як він прибув до країни.

«Зараз відбувається політичне переслідування проти мене та моєї родини, проти мене самого за мої політичні погляди та мою підтримку УПЦ», – сказав Дмитрук.

При цьому він додав, що в нього немає «ніяких особистих проблем з Зеленським», але так звані переслідування УПЦ він вважає неправильними.

Нагадаємо, наприкінці серпня Артем Дмитрук втік з України. Після цього прокуратура повідомила йому про підозру в нападі на правоохоронця та військового. Крім того, ДБР відкрило провадження за фактом незаконного перетину кордону.

29 серпня народного депутата оголосили у міжнародний розшук, суд заочно заарештував його.

У Держбюро розслідувань розповіли деталі схеми виїзду Дмитрука з України. Трьом причетним до його втечі особам повідомили про підозру. Також заарештовано одного з організаторів незаконної схеми.

Пізніше нардепа Дмитрука помітили в Лондоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО