Армія Ізраїлю заявила про удари по цілях «Хезболли» у Лівані

У ніч проти вівторка, 1 жовтня, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала атаки на об'єкти угруповання «Хезболла» на території Лівану, зокрема, у столиці країни Бейруті.

Про це представник ЦАХАЛ Авіхай Адраея написав на сторінці у Х (Twitter).

«Зараз ми бомбардуємо стратегічні об'єкти «Хезболли» у Бейруті», - заявив він.

При цьому, ізраїльське видання Haaretz повідомляє про атаку ізраїльської армії на ліванське місто Сидон у передмісті Бейрута.

Водночас, органи безпеки Лівану заявили, що ізраїльські танки ще не увійшли на територію країни. Однак вони визнали потужні обстріли біля річки Літані, у цей час на півдні Лівану чути роботу ізраїльської авіації.

Також на півночі Ізраїлю пролунали сирени повітряної тривоги. Згодом по північних районах країни з Лівану було випущено три ракети. Зазначається, що усі вони приземлилися на відкритій території.

Варто зазначити, що влада Ізраїлю оголосила кілька населених пунктів поблизу кордону з Ліваном закритою воєнною зоною.

«Після оцінки ситуації райони Метула, Місгав-Ам і Кфар-Гіладі на півночі Ізраїлю оголошено закритою воєнною зоною», – йдеться в повідомленні ЦАХАЛу.

Згідно з інформацією ЗМІ, Ізраїль продовжує наступальні дії проти «Хезболли» та «Народного фронту визволення Палестини» по всій території Лівану.

Як відомо, ввечері 30 вересня ЗМІ повідомили, що Ізраїль розпочав наземну операцію на території Лівану. При цьому, ліванська армія нібито відступає із позицій, що знаходяться на кордоні з Ізраїлем.

Президент США Джо Байден закликав владу Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану.

Нагадаємо, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера Хезболли Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ізраїльські спецпідрозділи вже проводять невеликі цільові рейди на південь Лівану, збираючи розвідувальні дані перед масштабним наступом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО