Нардеп-втікач Дмитрук сьогодні голосував онлайн на засіданні правоохоронного комітету – ЗМІ

Депутат Артем Дмитрук, який втік з України до Британії, сьогодні голосував на засіданні комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

Про це повідомляє Bihus.info з посиланням на свої джерела.

«Нардеп-втікач підключився до голосування онлайн, - підтверджують наші джерела. Комітет розглядав зокрема, нову версію законопроєкту про угоду зі слідством. Нагадаємо, в цьому законопроєкті вбачали можливість для корупціонерів відкупитися від покарання. Чи голосував Дмитрук саме за цей законопроєкт - невідомо», – йдеться у повідомленні.

На засіданні були присутні представники Нацполіції, НАБУ, САП, Офісу генпрокурора.

«Того офісу, який оголосив Дмитрукові підозру і не зміг його вручити до того, як Дмитрук утік за кордон», – зазначили у виданні.

Нагадаємо, 25 серпня стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Після цього прокуратура повідомила йому про підозру в нападі на правоохоронця та військового. Крім того, ДБР відкрило провадження за фактом незаконного перетину кордону.

29 серпня народного депутата оголосили у міжнародний розшук, суд заочно заарештував його.

У Держбюро розслідувань розповіли деталі схеми виїзду Дмитрука з України. Трьом причетним до його втечі особам повідомили про підозру. Також заарештовано одного з організаторів незаконної схеми.

Нардепа Дмитрука помітили у Лондоні. А 24 вересня він сам вийшов на зв'язок у соцмережі та повідомив, що його затримували британські правоохоронці і вже відбулося судове засідання щодо екстрадиції. В Офісі генпрокурора також зробили заяву про екстрадицію Дмитрука.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО