На Чернігівщині СБУ затримала групу підлітків за підпали об'єктів УЗ

Служба безпеки та Національна поліція затримали групу неповнолітніх, які на замовлення російських спецслужб знищували релейні шафи «Укрзалізниці» в Чернігівській області.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що діяли ворожі спецслужби через 15-річного жителя Ніжинського району. У їхнє поле зору хлопець потрапив, активно шукаючи легкого заробітку в Telegram-каналах.

Як було встановлено, за інструкцією загарбників фігурант залучив до підривної діяльності двох однокласників та ще одного неповнолітнього знайомого.

«Для виконання ворожих завдань підлітки спочатку встановлювали геолокації залізничного обладнання, після чого підпалювали його за допомогою легкозаймистої суміші. У такий спосіб вони пошкодили релейну шафу, що відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці залізниці», - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними пресслужби, СБУ спільно з Національною поліцією затримали всіх чотирьох паліїв по гарячих слідах.

На підставі отриманих доказів затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Підозрювані перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто військових та об’єкти «Укрзалізниці» у двох регіонах України.

25 вересня Київський районний суд Одеси призначив покарання хлопцю, що спалив автівку військового, у вигляді року випробувальних робіт.

Також нещодавно на Полтавщині затримали двох неповнолітніх дівчат, які займалися підпалами авто військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО