Вибори у США: Байден закликав «політично заблокувати» Трампа

Президент США Джо Байден заявив, що кандидат від республіканців Дональд Трамп становить загрозу демократії і повинен бути ізольований «політично».

Про це повідомляє агенція Reuters.

Американський лідер закликав демократів в офісі кампанії в Нью-Гемпширі до перемоги на виборах 5 листопада.

«Ми маємо його замкнути. Політично замкнути його. Заблокувати його. Ось що ми маємо зробити», - заявив Байден у передвиборчому штабі.

Згідно зі словами Байдена, кандидат від республіканців і колишній президент Трамп хоче знехтувати гарантіями Конституції США, а тому «наша демократія буде під загрозою», якщо Трамп переможе кандидата від Демократичної партії Камалу Гарріс.

ЗМІ зазначає, що в 2016 році на мітингах Трампа, коли він балотувався на пост президента, натовпи людей неодноразово скандували «замкни її», маючи на увазі тодішнього кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Трамп, у свою чергу, не відмовляв їх від цих фраз.

Цього року під час мітингів на підтримку Гарріс її натовп іноді скандує «посадіть його», маючи на увазі Трампа, якого визнали винним у 34 кримінальних злочинах.

Як відомо, віцепрезидентка США Камала Гарріс має незначну перевагу над Трампом за два тижні до президентських виборів.

Нагадаємо, за даними дослідження The Hill, Трамп мінімально випереджає Гарріс майже у всіх ключових штатах.

Раніше повідомлялося, що через зростання рейтингів Трампа Гарріс змінює стратегію своєї кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків та республіканців, а також посилюючи критику на адресу суперника.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО