Правоохоронці арештували на Полтавщині майно російського генерала на понад 1 млрд грн

Читать на русском
Служба безпеки України арештувала на Полтавщині майно російського генерала на понад 1 мільярд гривень.
poltava.to

Служба безпеки України арештувала на Полтавщині майно російського генерала на понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомили у Telegram-каналі спец призначенців.

Відомо, що СБУ арештувала українське майно російського генерал-полковника Валерія Капашина – начальника федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі рф.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

До списку заблокованих активів входять понад 20 комерційних об’єктів, більше як 3 тисячі квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини. Серед арештованого майна є будинок родини Капашина, готелі та ресторани преміумкласу, а також офісні й торговельно-розважальні центри. Відтак загальна вартість вилучених активів становить понад 1 мільярд гривень.

В СБУ розповідають, що майно Капашина було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення рф виїхали в росію і отримали громадянство країни-агресора.

«Таким чином російський генерал використовував своїх родичів для легалізації коштів, які він одержував від корупційних схем у москві. Крім того, близькі Капашина використовували прибутки «сімейного» бізнесу для фінансування «інвестиційних» проєктів в рф і тимчасово окупованому Донбасі», – додають у дописі.

Під час обшуків за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерала, виявили військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу рф.

Наразі триває розслідування у межах кримінального провадження.

Нагадаємо, у червні СБУ наклала арешт на акції Оксани Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області.

Також писали, що за 2022-2023 роки було накладено арешт на активи російських олігархів майже на 190 млрд грн, а також запроваджено санкції проти більше ніж 4 тисяч компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: