Штурми тривають цілодобово: у ЗСУ розповіли про найгарячіші точки на східному напрямку

Читать на русском
Армія рф намагається прорвати оборону Сил оборони України відразу на кількох ділянках східного фронту. Штурми не припиняються ні вдень, ні вночі.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська армія намагається прорвати оборону Сил оборони України одразу на кількох ділянках східного фронту. Штурми не припиняються ні вдень, ні вночі.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання війська «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

«Штурмові дії продовжуються цілодобово. Ворог також зосереджує свої зусилля для прориву нашої оборони на захід від Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець – Донбас для взяття населеного пункту Часів Яр та створення там умов для подальшого просування до Краматорської агломерації», – заявив представник ЗСУ.

Він повідомив, що наразі наскладніша ситуація спостерігається на Новопавлівському, Часовоярівському та Авдіївському напрямках. Так, на ділянці Новобахмутівка-Очеретине ворог ввів для прориву додаткові резерви – 55-у окрему мотострілецьку бригаду.

«Дві третини селища Очеретине під контролем Сил оборони, а частина населеного пункту, до якого прорвався ворог, перебуває під нашим вогневим контролем. Противник там блокований і вживаються всі заходи, щоб відбити ворога звідти. Тривають бої», – сказав Волошин.

За його словами, зараз противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення. Крім того, окупанти хочуть вирівняти лінію бойового зіткнення і з цією метою додатково штурмують ще й Андріївку та Кліщіївку. Однак усі їхні спроби завершуються провалом.

Нагадаємо, головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище російське військове керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Раніше у ЗСУ розповіли, скільки військових стягнула росія для штурму Часового Яру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: