Помер казахський опозиційний журналіст Садиков, у якого стріляли в Києві

Читать на русском
У лікарні помер Айдос Садиков – казахський опозиційний журналіст, на якого у червні у Києві було скоєно замах.
Фото: REF/RL

У Києві помер казахський опозиційний журналіст Айдос Садиков, на якого 18 червня було скоєно замах.

Про це повідомила його дружина Наталія Садикова.

«Айдос Садиков пішов від нас сьогодні о 3:00 за Києвом. Мій любий чоловік, батько наших трьох дітей, великий син казахського народу. Айдос віддав своє життя за Казахстан, прийняв мученицьку смерть від руки кілерів. Тринадцять днів Айдос виборював життя в реанімації, але дива не трапилося», – написала вона.

Садикова звинуватила у смерті чоловіка президента Казахстану Токаєва.

Нагадаємо, замах на Айдоса Садикова було скоєно у Шевченківському районі Києва 18 червня. У момент стрілянини він був в автомобілі разом із дружиною, вона не постраждала. Після замаху Садиков перебував у глибокій комі.

Правоохоронці встановили двох виконавців замаху: це громадяни Казахстану – Алтай Жаканбаєв та Мейрам Каратаєв. Жаканбаєва було затримано на території Казахстану, він сам звернувся до правоохоронних органів.

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що проситимуть про екстрадицію, але в Казахстані заявили, що не мають наміру видавати підозрюваного.

Після замаху на Садикова президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що правоохоронці готові підключитися до розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: