У Білому домі працюють над зустріччю із Зеленським на саміті НАТО

Читать на русском
У Білому домі працюють над організацією зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня. Вона може пройти в рамках саміту НАТО.
president.gov.ua

У Білому домі працюють над організацією зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня. Вона може пройти в рамках саміту НАТО.

Про це повідомив високопосадовець Білого дому.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

Відомо, що 9 липня президент США Джо Байден зустрінеться з лідерами НАТО у рамках заходу, присвяченого 75-й річниці альянсу.

Вже 11 липня відбудуться зустрічі з ЄС та партнерами альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні, а у другій половині дня пройде засідання Ради Україна-НАТО. Після цього Байден проведе заходи за участю майже 20 союзників та партнерів, які вже підписали угоди щодо безпеки з Україною.

«І хоча у президента буде досить напружений графік, ми працюємо над організацією зустрічей з різними світовими лідерами на полях саміту, включаючи президента Зеленського. І найближчими днями ми матимемо більше інформації про них, якою ми поділимося», – заявив чиновник.

Нагадаємо, генеральний секретар Єнс Столтенберг анонсував узгодження на саміті НАТО «суттєвого» пакету допомоги Україні

Зеленський також розповідав, яких рішень очікує від липневого саміту НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: