У Білому домі анонсували двосторонню зустріч Байдена та Зеленського у межах саміту НАТО

Читать на русском
Радник Білого дому підтвердив двосторонню зустріч Зеленського й Байдена у межах саміту НАТО.
Офіс президента

Володимир Зеленський і Джо Байден на ювілейному саміті НАТО у Вашингтоні, крім кількох багатосторонніх подій за спільної участі президентів України та США, також проведуть окремо двосторонні переговори.

Про це радник Білого дому Джон Кірбі повідомив під час брифінгу.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб організувати додаткові двосторонні зустрічі. Єдине, що можу вже зараз сказати про дві з них – з прем’єр-міністром Великої Британії та Президентом Зеленським», - поінформував представник адміністрації Байдена.

Кірбі не уточнив дати проведення двосторонніх переговорів. Однак нагадав що в планах саміту у Вашингтоні - засідання Ради Україна - НАТО, після чого Зеленський і Байден візьмуть участь у зустрічі з лідерами двох десятків країн, які підписали безпекові угоди з нашою державою.

Нагадаємо, генеральний секретар Єнс Столтенберг анонсував узгодження на саміті НАТО «суттєвого» пакету допомоги Україні.

Зеленський також розповідав, яких рішень очікує від липневого саміту НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: