Зеленський прокоментував слова Буданова про новий наступ рф з півночі

Читать на русском
Заяву глави ГУР Міноборони Кирила Буданова про наступ росіян з півночі не зовсім вірно зрозуміли.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Начальника військової розвідки України Кирила Буданова не зовсім правильно зрозуміли, коли він у недавньому інтерв'ю говорив про загрозу наступу росіян з півночі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції у понеділок, 15 липня.

Україна не зможе розпочати контрнаступ до наступного року через повільне постачання зброї – NYTУкраїна не зможе розпочати контрнаступ і відвоювати у росії великі ділянки території до наступного року. Проблема у повільному постачанні західної зброї.

Зокрема, його попросили прокоментувати заяву Буданова про підготовку російського наступу з півночі. І відповісти, чи Україна зможе відбити його.

«Я після цієї заяви зателефонував генералу Буданову, і він сказав, що трохи не так його зрозуміли. Ми розуміємо, що наступи можуть бути, просто можуть бути. Я вважаю, що на сході найскладніша ситуація, на мою думку та на думку командування ЗСУ. Вважаємо, що на Харківщині зроблена серйозна робота, щоб унеможливити потужний наступ з півночі», – сказав Зеленський.

За його словами, зупинка наступу армії рф в Харківській області дозволила затягнути туди війська з різних куточків, які стояли вздовж російсько-українського кордону. І це унеможливило накопичення сильного угруповання на інших ділянках.

Президент зазначив, що це дані з різних розвідок.

Як відомо, Кирило Буданов в інтерв'ю виданню NV заявив, що загроза наступу росії на Україну з півночі є абсолютно реальною. Начебто є тенденція на загострення, тому ігнорувати проблему не можна.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський констатував, що наступ росії на Харків провалився. У ЗСУ розповідали, яких втрат зазнали окупанти за два місяці боїв на півночі Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: