Україна створить мирний план до кінця листопада – Зеленський

Читать на русском
За словами Зеленського, терпіння, підтримка України та дипломатичний тиск на росію є трьома факторами справедливого завершення війни.
Офіс президента

До кінця листопада 2024 року Київ розробить план дій щодо досягнення миру в Україні. Він вважає, що терпіння, підтримка України та дипломатичний тиск на росію є трьома факторами справедливого завершення війни.

Про це президент України Володимир Зеленський заявляє в інтерв'ю японському телеканалу NHK.

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

Згідно з його словами, Київ розпочне детальні обговорення з відповідними країнами з питань територіальної цілісності. Він сказав, що до кінця листопада створить план дій для досягнення миру.

«Терпіння, підтримка і дипломатичний тиск - це три фактори справедливого припинення війни», - заявив президент в розмові з японським ЗМІ.

При цьому, Зеленський наголосив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню, доки росія продовжує окупувати українську територію.

«Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це посилить тиск і покаже Москві, що в неї шансів немає», - додав Зеленський.

Президент також наголосив на важливості підтримки з боку Японії.

«Японія є представником Групи семи і надала нам економічну, гуманітарну та технічну підтримку. Вона швидко прийшла нам на допомогу. Це була перша країна, яка не входить до НАТО, яка підписала з Україною угоду про співпрацю в сфері безпеки», - додав глава держави.

Як відомо, раніше Зеленський висловився про візит міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Китаю. Під час зустрічі Кулеба заявив, що Україна готова до переговорів з росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

Нагадаємо, соціологи з'ясували, скільки українців готові до територіальних поступок задля припинення війни.

При цьому, опитування Центру Разумкова показало: 44% українців вважають, що час для початку офіційних мирних переговорів України та росії настав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: