Антикорупційний суд знову продовжив обов'язки депутату Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу депутату.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 вересня строк дії обов'язків, покладених на депутата Сумської обласної ради Володимира Поцелуєва. НАБУ і САП підозрюють його у наданні неправомірної вигоди начальника Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Таке рішення 24 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив депутата Поцелуєва під 1,9 млн грн застави. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із міста Суми без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним депутатом Сумської облради Магомедом Галаєвим та свідком; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Пізніше суд зняв електронний браслет та дозволив Поцелуєву вільно пересуватися Сумською областю. Прокурор САП просив продовжити дію решти обов'язків, проте суд скасував обмеження в пересуванні депутата, а решту обов'язків продовжив, зокрема, здачу закордонних паспортів.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку покладення на підозрюваного обов'язків – задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24.05.2024 на підозрюваного (Поцелуєва – ред.), на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: