Поліція відкрила дві кримінальні справи через мітинг під ТЦК у Ковелі

Читать на русском
Через мітинг під ТЦК у Ковелі відкрито дві кримінальні справи. Одну справу розслідують за статтею заклики до дій, що загрожують громадському порядку, другу – групове порушення громадського порядку.
kovel.media

Поліція відкрила два кримінальні провадження через мітинг під будівлею ТЦК у Ковелі Волинської області 3 серпня.

Про це повідомляє обласне управління Нацполіції.

Мобілізація без ТЦК: Генштаб пропонує спростити механізм призову на військову службуГенштаб ЗСУ пропонує спростити механізм залучення громадян на службу по мобілізації та в деяких випадках прибрати з процесу ТЦК.

«Того дня до поліції надійшло повідомлення про те, що біля приміщення місцевого ТЦК та СП зібрались кілька десятків людей, які висловлюють невдоволення роботою підрозділу ЗСУ. На місце спрямували наряди поліції для охорони публічного порядку. Також працювала слідчо-оперативна група поліції. Наразі правоохоронці продовжують встановлювати учасників інциденту, опитувати очевидців та з’ясовувати інші деталі події», – повідомили у поліції.

Кримінальні справи порушено за ч. 1 ст. 295 (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) та ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, мітинг під ТЦК зібрався через затримання на блокпості трьох чоловіків. Військові заявили, що «конфлікт підтримувався і спрямовувався у необхідному руслі російськими спецслужбами».

Раніше правоохоронці повідомили про підозру чотирьом жителям Ворохти через конфлікт із військовослужбовцями місцевого ТЦК 4 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: