У Секторі Газа виявили тіла шести загиблих ізраїльських заручників

Читать на русском
Речник армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) контрадмірал Даніель Хагарі заявили, що заручників вбили незадовго до того, як до них дісталися ізраїльські солдати.
Reuters

Тіла шести загиблих заручників угруповання ХАМАС були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Сектора Гази. Вони були захоплені бойовиками ХАМАС під час жовтневого нападу.

Про це повідомляє Times of Israel.

Речник армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що заручників вбили незадовго до того, як до них дісталися ізраїльські солдати.

«За попередньою оцінкою, вони були жорстоко вбиті терористами ХАМАСу незадовго до того, як ми дісталися до них. Вони були викрадені живими вранці 7 жовтня терористичним угрупованням ХАМАС», – сказав Хагарі.

Він додав, що загиблі заручники були знайдені під час боїв у Рафаху в одному із тунелів.

Серед вбитих був 23-річний американець ізраїльського походження Герш Голдберг-Полін. Бойовики ХАМАС взяли його у полон на музичному фестивалі Nova 7 жовтня.

Батьки хлопця були одними з найактивніших сімей заручників. Як зазначає видання, фактично Герш Голдберг-Полін став одним з облич кризи із заручниками.

Президент США Джо Байден заявив, що тіла були виявлені під містом Рафах на півдні Гази.

Армія Ізраїлю також назвала імена інших п'ятьох жертв: Еден Єрушальмі, Кармель Гат, Альмог Сарусі, Олександр Лобанов і Орі Даніно.

Як відомо, керівництво Ізраїлю погодився на пропозицію Сполучених Штатів Америки щодо угоди з терористичною організацією ХАМАС про визволення заручників.

Нагадаємо, напередодні лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Однак цього не відбулося і бойові дії на Близькому Сході продовжуються.

Вчора, 17 серпня, стало відомо, що армія Iзраїлю ліквідувала двох високопоставлених бойовиків ХАМАС під час авіаудару на Західному березі. Терористи були знищені під час авіаудару по автомобілю у Дженіні на окупованому Західному березі річки Йордан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: