Пропаганда Кремля використовує другий замах на Трампа проти України – ЦПД

Читать на русском
Росія надалі запускатиме низку конспірологічних теорій про так званий український слід у новому замаху на Дональда Трампа.
колаж 24 каналу

Замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа став новою темою російської пропаганди. У Кремлі знову вигадали і намагаються протягнути версію щодо «українського сліду».

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко у Telegram у понеділок, 16 вересня.

Байден і Гарріс прокоментували новий замах на ТрампаДжо Байден та Камала Гарріс прокоментували другий замах на Трампа та засудили політичне насильство.

За його словами, після замаху на Трамп ЗМІ звернули увагу, що підозрюваний підтримував Україну, полк «Азов», а також неодноразово відвідував Київ. Зокрема, його пов'язують із організацією, яка займалася постачанням зброї в Україну та Тайвань.

«Цей інцидент вже стає темою для російської пропаганди. Ворог в подальшому запускатиме низку конспірологічних теорій про «український слід». Звісно ж, все це - брехня. Але інформаційне протистояння - складова війни», – зазначив Коваленко.

Нагадаємо, 15 вересня поряд з гольф-клубом Дональда Трампа сталася стрілянина. Пізніше чоловіка зі зброєю було затримано. ФБР розслідує ймовірну спробу замаху на експрезидента.

Затриманим є 58-річний Раян Уеслі Раут. ЗМІ з'ясували, що у 2022 році він неодноразово висловлював підтримку Україні.

За версією Bloomberg, новий замах допоможе кандидату в президенти США Дональду Трампу «перегорнути сторінку» невдалих дебатів з Камалою Гарріс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: