Байден поговорив із Трампом після ймовірного замаху

Читать на русском
Президент США Джо Байден провів розмову із кандидатом на пост глави держави Дональдом Трампом після ймовірного другого замаху на колишнього президента.
фото: Liga.net

Президент Джо Байден і колишній лідер США Дональд Трамп поговорили по телефону в понеділок, 16 вересня, після ймовірного замаху на кандидата в президенти на його полі для гольфу у Флориді.

Про це повідомляють The Hill та FOX 4.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

«У нас була дуже приємна розмова. Йшлося про захист Секретної служби», - цитують слова Трампа.

Також про розмову повідомила перший заступник речника Білого Дому Емілі Саймонс. Згідно з її словами, Байден висловив полегшення від того, що Трамп у безпеці.

«Президент Байден щойно розмовляв з колишнім президентом Трампом і висловив полегшення від того, що він у безпеці. Вони провели сердечну бесіду, і колишній президент Трамп висловив подяку за дзвінок», - написала вона.

Раніше в понеділок Байден сказав, що Секретній службі «потрібно більше допомоги».

«Я вважаю, що Конгрес має відповісти на їхні потреби, якщо їм справді потрібно більше співробітників Секретної служби. Тож про це ми будемо говорити», - заявив лідер США.

Як відомо, Трамп стверджує, що замах на його життя скоїли через висловлювання нинішнього глави Білого дому Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс.

Нагадаємо, 15 вересня поряд з гольф-клубом Дональда Трампа сталася стрілянина. Пізніше чоловіка зі зброєю було затримано, ним виявився 58-річний Раян Веслі Раут. ймовірну спробу замаху на експрезидента довірили розслідувати ФБР.

Президент США Джо Байден та кандидатка від демократів Камала Гарріс вже прокоментували новий замах на Трампа.

Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, заявив, що радий тому, що Дональд Трамп не постраждав внаслідок стрілянини в гольф-клубі.

Також стало відомо, що прокурори в США висунули кримінальні звинувачення Раяну Веслі Рауту, підозрюваному у спробі замаху на Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: