Президент Чехії вважає «тимчасову» окупацію частини територій України найвірогіднішим результатом війни

Читать на русском
Президент Чехії Петр Павел вважає, що Україна має визнати, що деякі території будуть окуповані росією після завершення війни.
iROZHLAS.cz

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна має реалістично ставитися до своїх цілей у війні та визнати, що деякі території можуть «тимчасово» залишитися під контролем росії.

Заява пролунала в інтерв'ю The New York Times.

Частина партнерів вважає, що Україна могла б завершити війну переговорами у 2025 році – ЗМІДеякі союзники України обговорюють можливість припинення війни дипломатичним шляхом вже наступного року, повідомляє Bloomberg.

«Найімовірнішим результатом війни стане те, що частина української території тимчасово опиниться під російською окупацією», – сказав чеський лідер, додавши, що «тимчасове явище» може тривати роками.

Він вважає, що ні Україна, ні росія не можуть розраховувати на досягнення своїх максималістських цілей у цій війні.

«Якщо говорити про поразку України чи поразку росії, то цього просто не станеться. Тому кінець буде десь посередині», – сказав Павел.

Павел також назвав «нісенітницею» наполегливі заклики популістських лідерів, таких як Віктор Орбан, припинити військову допомогу Україні: «Проблема пов'язана з популізмом. Легко сказати: «Давайте припинимо постачати Україні зброю та боєприпаси, і тоді мир настане сам собою».

Нагадаємо, раніше президент Чехії вже висловлював сумнів у тому, що Україна зможе повернути окуповані території у найближчому майбутньому.

При цьому він вважає, що відновлення повного контролю над окупованими територіями не має бути головною умовою для прийняття України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: